Kaivattua vapautta ja tukea

− Voin elää sellaista elämää, kuin haluan, mutta apu on lähellä, tiivistää kolmekymppinen Tiina Viskari mietteensä kodistaan Palvelutalo Satakielessä. Satakieli on ollut cp-vammaisen Tiinan koti jo viisitoista vuotta. Nuori nainen nauttii siitä, että koti ja arki ovat omannäköiset, mutta tarvittaessa ympärillä on auttavia käsiä.

Tiina on aktiivinen konserteissa, bändikeikoilla ja teatterissa kävijä. Hän kiitteleekin Satakielen avustajapalvelua. − Monet tapahtumathan ovat iltaisin tai viikonloppuisin, mutta Satakielessä avustajapalvelu joustaa ja pääsee paikalle siihen aikaan kuin itse tarvitsen, hän kertoo.

Ennen muuttoaan Tiina oli käynyt Satakielessä toimintaterapiassa, joten paikka oli tuttu entuudestaan. Muuttopäätökseen vaikutti myös sijainti, sillä Tiinan vanhemmat asuvat lähistöllä. Tiina osallistuu Satakielen päivätoimintaan ja toimintaterapiaan. Hän käy myös yhteisissä tapahtumissa. Hän viihtyy kodissaan erinomaisesti.

− Henkilökunta on ihanaa. Minulle tulee sellainen olo, että he oikeasti välittävät meistä asukkaista. Heidän työstään välittyy se, että he aidosti haluavat ihmisten parasta, Tiina sanoo. − En voisi kuvitella muuttavani mihinkään muualle.

– elokuu 2020 –

Lue lisää asiakastarinoita Satakielestä »

Katso kaikki Neuroliiton palvelutalojen asiakastarinat »