Kuntokoti

Neuroliitto aloittaa palvelutalotoiminnan Varsinais-Suomessa. Uudelle Kuntokodille remontoidaan parhaillaan toimitiloja Maskun Neurokeskukseen.

Kun ihminen ei sairauden tai vamman vuoksi selviydy ilman apua, Maskun Neurokeskuksessa sijaitseva Kuntokoti tulee tarjoamaan turvallisen kodin ja yksilöllisen avun. Kuntokodin asumis- ja tukipalvelut ovat kaiken ikäisille vaikeavammaisille neurologista sairautta sairastaville aikuisille. Kuntokoti tulee olemaan Neuroliiton neljäs asumispalveluja tuottava yksikkö.

Kuntokoti tulee tarjoamaan lyhyt- ja pitkäaikaista tehostettua palveluasumista sekä päivätoimintaa. Asukkaaksi tai päivätoiminnan asiakkaaksi tullaan pääasiallisesti kunnan myöntämän maksusitoumuksen perusteella. Vammaispalvelulain ja -asetuksen mukaisia palveluja tuottavan Kuntokodin asumispalvelut luokitellaan tehostetuksi palveluasumiseksi.

Kuntokoti tulee toimimaan monipuolisissa tiloissa

Samassa rakennuksessa Kuntokodin kanssa sijaitsee Maskun neurologinen kuntoutuskeskus, joka tuottaa moniammatillista kuntoutusta neurologisia sairauksia sairastaville aikuisille sekä Neuroliiton keskustoimisto. Neurokeskuksen G-siiven yksi kerros remontoidaan palveluasumiskäyttöön. Remontin on arvioitu valmistuvan kesällä 2021.

Kuntokodin käyttöön remontoidaan 16 asuntoa (n. 25–36,5  neliötä/asunto). Asunnoissa on invamitoitettu kylpyhuone sekä pieni keittiöseinämä.

 

Lisätietoja

Neuroliiton toimitusjohtaja
Helena Ylikylä-Leiva
puh. 040 078 9743
helena.ylikyla-leiva@neuroliitto.fi