Neuroliiton asumis- ja tukipalvelut

Ympärivuorokautisen avun tarpeessa oleville, neurologista sairautta sairastaville aikuisille Neuroliitolla on neljä palvelutaloa: Merenpisara Helsingissä, Pihapihlaja Seinäjoella ja Satakieli Lappeenrannassa, sekä neljäs, ja samalla uusin tulokas Kuntokoti, joka otti ensimmäiset asukkaansa vastaan syksyllä 2021 Maskussa.

Palvelutaloissa apu on lähellä, mutta asukkaita kannustetaan omatoimisuuteen, itsenäisyyteen ja oman elämän hallintaan. Yksityisyys on turvattu, mutta yksin ei tarvitse olla: seuraa saa halutessaan oleskelemalla yhteisissä tiloissa ja osallistumalla yhteisiin aktiviteetteihin.

Palvelutalot järjestävät pitkä- ja lyhytaikaisen palveluasumisen lisäksi erilaisia tukipalveluja, kuten henkilökohtaista apua ja päivätoimintaa. Näiden lisäksi Pihapihlajassa on päiväpaikka-palvelu ja Satakielessä toimintaterapiaa. Yhteistyössä asiakkaan ja hänen hyvinvointialueensa vammaispalvelujen edustajan kanssa rakennetaan asiakkaan tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla vastaava, yksilöllinen palvelukokonaisuus.

Voit lukea kunkin palvelutalon tarjoamista palveluista palvelutalojen omista osioista, joihin pääset paikkakuntakohtaisesti ylävalikosta.