Neuroliiton asumis- ja tukipalvelut

Ympärivuorokautisen avun tarpeessa oleville, neurologista sairautta sairastaville aikuisille Neuroliitolla on kolme palvelutaloa: Merenpisara Helsingissä, Pihapihlaja Seinäjoella ja Satakieli Lappeenrannassa, sekä neljäs, Kuntokoti, valmistumassa Maskuun.

Palvelutaloissa apu on lähellä, mutta asukkaita kannustetaan omatoimisuuteen, itsenäisyyteen ja oman elämän hallintaan. Yksityisyys on turvattu, mutta yksin ei tarvitse olla: seuraa saa halutessaan oleskelemalla yhteisissä tiloissa ja osallistumalla yhteisiin aktiviteetteihin.

Palvelutalot järjestävät pitkä- ja lyhytaikaisen palveluasumisen lisäksi erilaisia tukipalveluja, kuten henkilökohtaista apua ja päivätoimintaa. Näiden lisäksi Pihapihlajassa ja Satakielessä on asumisvalmennusta, Pihapihlajassa päiväpaikka-palvelu ja Satakielessä toimintaterapiaa. Yhteistyössä asiakkaan ja hänen kotikuntansa kanssa rakennetaan asiakkaan tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla vastaava, yksilöllinen palvelukokonaisuus.

Voit lukea kunkin palvelutalon tarjoamista palveluista palvelutalojen omista osioista, joihin pääset paikkakuntakohtaisesti ylävalikosta.