Lue Avaimen verkkoportaalista palvelutaloja koskevia artikkeleita

15.4.2021

Pitkäaikaissairaus ei estä toimivaa arkea

Neuroliiton vastikään ilmestyneen Avain-lehden Pitkäaikaissairaus ei estä toimivaa arkea -pääkirjoituksen oli kirjoittanut Neuroliiton palvelutalon Merenpisaran johtaja Merja Vettenranta-Pohjanlehto.

”Useimmille meistä oma koti on maailman tärkein paikka, jossa voimme levätä ja kerätä voimavaroja, viettää aikaa läheistemme kanssa. Oman kodin voimme sisustaa mielemme mukaan, kutsua haluamiamme vieraita, tehdä mieleisiämme asioita ja liikkua vapaasti sisään ja ulos. Elää omannäköistä elämää.”

Lue pääkirjoitus Avaimen verkkoportaalista »

Muutto toi elämän täyteen mahdollisuuksia

Lehden Muutto toi elämän täyteen mahdollisuuksia -artikkelissa kerrotaan Merenpisaraan muuttaneen Suvi Konttisen mietteitä siitä, kuinka hänen elämänsä muuttui palvelutaloon muuttamisen jälkeen, ja millaista on arki palvelutalossa.

”Palvelutalossa asumisessa parasta on Suvin mukaan elämän helppous ja turvallisuus. Hoitajat ovat napin painalluksen päässä ja pyörätuolilla pääsee liikkumaan rakennuksessa kuin pienessä kaupungissa. Lähes kaikkialle voi kulkea itse – ruokalaan, hoitoihin, fysioterapiaan ja ystävien luo.”

Palvelutalossa Suvi tutustui Jussiin ja viime syksynä vietettiin häitä. KUVA: Ville Rinne

Lue artikkeli Avaimen verkkoportaalista »