Tervetuloa Seinäjoelle syksy

18.9.2023
Kategoriat: Pihapihlaja

Syksy on otettu avosylin vastaan. Pihapihlajassa on jo kaiveltu esiin ulkolyhdyt ja ruukkuihin on vaihdettu ruskan sävyiset istutukset. Pergolaa pitkin kipuava villiviinikin vaihtoi väriään vihreästä punaiseen. On aika koota loppukesän tapahtumat yhteen ja siirtyä tunnelmoimaan pimeneviä iltoja.

Elokuussa järjestettiin jo perinteeksi muodostunut loppukesän juhla – Läheisten ilta. Aurinkoista kesäiltaa saapui juhlimaan yli kuusikymmentä asukkaille läheistä ihmistä, ja taisipa illanvietossa vilahtaa myös jokunen nelijalkainenkin ystävä. Läheisten ilta on ollut erityisen tykätty illanviettotapahtuma jo monen vuoden ajan. Illan teema on yksinkertainen: läheiset ja yhdessä vietetty aika. Pientä mukavaa oheistoimintaakin oli, kuten grillausta, kahvittelua ja karaokea.

Muutama viikko sitten juhlimme sadonkorjuun juhlaa. Kauniisti katetuille pöydille loihdittiin tarjolle erilaisia sadonkorjuuaiheisia sekä suolaisia että makeita maistiaisia. Herkullisen menun lisäksi ohjelmassa oli hyvää musiikkia ja pientä teemaan sopivaa kisailua ja visailua – palkintojen kera.

Kulttuuriakin on ehditty harrastamaan. Seinäjoen kesäteatterissa esitettiin tänä vuonna Xanadu-musikaali, jota muutama asukas kävi katsomassa yhdessä henkilökohtaisten avustajien kanssa. Terveisiä tuotiin talon muulle väelle, että hyvä oli. Mukanakin sai tanssia ja laulaa niin, että seuraavana päivänä ääni oli käheänä! Tositapahtumiin perustuva draamaelokuva Lapuan patruunatehtaan räjähdyksestä sai ensi-iltansa 1. syyskuuta. Innokkaita elokuviin lähtijöitä on löytynyt useampi. Elokuva on koskettava erityisesti monelle Etelä-Pohjanmaalta kotoisin olevalle.

Kesähelteiden hellitettyä ulkona retkeily on taas erilailla virkistävää. Raikkaasta säästä on nautittu omalla pihalla ja lähimaastossa. Eräänä aurinkoisena päivänä lähdettiin myös porukalla Jouppilanvuoren Lepakkolaavulle kera makkarapaketin. Mikä siinä onkaan, kun luonnon helmassa ruoka maistuu aina erityisen hyvältä?

Pääsimme taannoin myös ammattivalokuvaajan linssin eteen. Onnistuneita otoksia tuli paljon ja niitä on jo ehditty kehystämään seinille asti. Kuvamateriaalia päivästä luvassa myöhemmin!