Neuroliitolle neljäs palvelutalo Maskuun

23.3.2021
Kategoriat: Kuntokoti

Kuntokoti tuottaa tehostettua palveluasumista neurologisesti sairaille aikuisille

Neuroliiton neljännelle palvelutalolle, Kuntokodille, remontoidaan parhaillaan tiloja Maskun Neurokeskukseen. Kuntokotiin tulee sekä pitkä- että lyhytaikaista palveluasumista vaikeavammaisille neurologista sairautta sairastaville aikuisille. Lisäksi Kuntokodissa järjestetään päivätoimintaa.

Neuroliitolla on ennestään palvelutalot Helsingissä (Merenpisara), Lappeenrannassa (Satakieli) sekä Seinäjoella (Pihapihlaja).

– Neuroliitolla on pitkäaikainen kokemus tehostetun palveluasumisen tuottamisesta. Meillä on Maskussa myös jo valmiiksi erittäin ammattitaitoinen henkilökunta, jolla on paras mahdollinen osaaminen neurologista sairautta sairastavien tarpeista. Näin ollen vielä toiminnan käynnistymisvaiheessa emme tarvitse lisää henkilökuntaa, kun samassa kiinteistössä toimivan Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen henkilöstö hoitaa myös palvelutalon puolta, Neuroliiton toimitusjohtaja Helena Ylikylä-Leiva toteaa.

Investointi noin miljoona euroa

Kuntokodille remontoidaan neurokeskukseen noin 750 neliön tilat. Asuntoja tulee yhteensä 16, ja lisäksi yhteisiä tiloja. Investoinnin arvo on noin miljoona euroa.

Urakoitsijana toimii Pöytyän Rakennus Oy, joka aloitti työt neurokeskuksen G-siivessä helmikuussa. Remontin arvioitu valmistuminen on kesäkuussa, ja pitkäaikaisen palveluasumisen arvellaan käynnistyvän viimeistään syksyllä.

Suurin osa haluaa uuden kodin läheltä

Pääasiassa asukkaaksi tullaan kotikunnan myöntämällä maksusitoumuksella. Kunnat kilpailuttavat säännöllisesti vammaispalvelulain mukaista asumista.

Suurin osa tehostettua asumispalvelua tarvitsevista haluaa asua lähellä ystäviään ja sukulaisiaan, jolloin asumispaikan toivotaan löytyvän oman kotipaikkakunnan läheltä.

– Varsinais-Suomessa on tällä hetkellä erityisesti tarvetta palvelutalolle, joka pystyy tarjoamaan asuntoja sekä osaavaa, jokapäiväistä tukea ja apua neurologista sairautta sairastaville, Helena Ylikylä-Leiva kertoo.

– Kuntokoti on herättänyt alueella kiinnostusta ja myös pitkäaikaispaikoista on jo tullut paljon kyselyitä.

Maskun Kuntokoti

• 10 asuntoa pitkä- ja 6 lyhytaikaiseen asumiseen sekä päivätoimintaa
• Pitkäaikaisasuntojen koko 30–36,5 m2.
• Asunnoissa invamitoitettu kylpyhuone sekä pieni keittiöseinämä.
• Samassa kiinteistössä toimii Neuroliiton keskustoimisto ja Maskun neurologinen kuntoutuskeskus.
• Asukkaiden käytössä myös kuntoutuskeskuksen tiloja mm. allasosasto, viherterapiatila, esteetön kuntosali
• Remontin arvioitu valmistuminen 6/2021
• Nettisivut: www.palvelutalo.fi/kuntokoti