Kesätunnelmia Seinäjoelta

4.7.2023
Kategoriat: Pihapihlaja

Seinäjoella on vietetty alkukesää helteisissä tunnelmissa. Päiväkahvit on kannettu ulos ja nautiskeltu toistemme seurasta päivänvarjon alla kesäkukkia ihaillen. Reippailtukin on. Pihapihlaja sijaitsee useiden kauniiden ja esteettömien kävelyreittien läheisyydessä. Suosituimpia näistä taitavat olla Sahalammelta kahteen suuntaan lähtevä jokivarsireitti ja Törnävän vanha sairaala-alue, jonka suuret puut tarjoavat auringon paahteelta kivan suojan päiväkävelylle. Piirin alueelle on myös iloksemme avattu kahvila- ja lounasravintolavaihtoehtoja. Jos jäätelön himo iskee, Pihapihlajasta kävelee Seinäjoen keskustorillekin tötterölle alle puolessa tunnissa.

Juhannuksena nautittiin grillattavia ja kippistettiin keskikesän kunniaksi. Live-musiikkia, karaokea ja pientä ohjelmaakin järjestettiin. Seinäjoen tapahtumakesä sai alkunsa viime viikolla, kun Provinssikansa kerääntyi Törnävänsaareen. Muutama Pihapihlajankin asukas kävi saarella haistelemassa Provinssi-tunnelmaa. Tällä viikolla kaiuttimista kajahtaa vuorostaan tango, kun Seinäjoella järjestetään Tangomarkkinat. Tangotorille on perinteisesti lähdetty henkilökohtaisen avun turvin isommallakin porukalla. Joku taitaa lähteä lauantaina paikan päälle finaaliakin seuraamaan.

Kuluva viikko on alkanut vaihteeksi sateisissa olosuhteissa. Henkilökohtaisen avun ideanikkarit keksivät, että sadekelit ovat otollista aikaa lähteä kalaan. Niinpä alettiin yhdessä asukkaan kanssa suunnittelemaan ensimmäistä kalareissua tälle kesää. Toivotaan kala-onnea!